Airtex

Montage


Wat heb je nodig?
– UVtex doek
– Behanglijm
– Roller en een kwast (voor in de hoeken)
– Spatel


Montage instructies

Geef je muren de mooiste looks door ze te behangen met prachtige foto’s uit Vianen en omgeving. Lees hieronder wat je nodig hebt en het stappenplan om het mooiste resultaat te krijgen. Bij de bestelling zit altijd de juiste behanglijm om er zeker van te zijn dat de Airtex goed blijft zitten.

Veel succes!

handtekening

Te gebruiken behanglijm

Kant-en-klare behanglijm dat uiterst geschikt is voor zware behangsoorten, waaronder het materiaal UVtex.
– 12 maanden houdbaar (mits goed gesloten bij kamertemperatuur)
– Reukloos
– Direct klaar voor gebruik
– Niet verdunbaar
– 1 kg lijm is goed voor 4-7m2 oppervlakte (1 emmer = 10kg)
behanglijm

 

Stappenplan

1. Om te beginnen; zorg voor een droge en schone ondergrond. Deze ondergrond moet niet poreus zijn. (een ondergrond is poreus als deze vocht op neemt, dit kan je eenvoudig testen met water). Indien de ondergrond wél poreus is, dan moet deze voorbehandeld worden met een voorstrijkmiddel.

2. Gebruik behanglijm dat geschikt is voor UVtex. Roer deze lijm goed door met een stok. Deze lijm is niet geschikt om te verdunnen.

3. Zorg dat het behang zo opgerold is, dat de print later van links naar rechts afgerold kan worden.

4. Saus de volledige wand royaal in met de behanglijm.

5. Begin vervolgens de print te monteren aan de wand. Breng de print links bovenin aan op de wand en rol de print rustig af. Oefen hierbij druk uit aan de bovenzijde.

6. Als de print goed is geplaatst kan deze met een spatel aangeduwd worden. Werk hierbij van boven en het midden naar buiten toe.

7. Het behang zit aan je muur! Zorg dat randen strak zijn afgewerkt, en snijd desnoods overbodig materiaal bij de randen af. Lijmresten moeten na het aanbrengen binnen een uur met een vochtig doek verwijderd worden.

8. Laat het behang goed drogen.
Bekijk ook deze video voor praktische tips.

Browse in de webshop door alle foto's

klik hier